Ledenreis naar Rotterdam en Maasvlakte2

Uitstap naar Rotterdam en Maasvlakte 2

Locatie

Geel 2440 Dokter Peetersstraat 90 Feestzaal Elsum

Vertrek: om 7h30 aan Parochiecentrum Geel-Elsum, Dr.-Peetersstraat 90, 2440 Geel

Thuiskomst: ± 20h30

Prijzen: leden 50,00 € en niet leden 60,00 €

Dranken bij avonddiner dienen ter plaatse door uzelf betaald te worden

Inschrijven kan tot en met maandag 15 juni 2020 !

Programma:

Na het oppikken van onze gids in regio Antwerpen, rijden we met de bus naar Ridderkerk (NL) waar we bij “De Schans” aan boord gaan van een lijnbus-boot (waterbus) die ons rechtstreeks naar het hart van Rotterdam brengt. Daar wacht de buschauffeur ons op en maken we een prachtige bustocht langs de allernieuwste architecte gebouwen en passeren hierbij o.a. de bekende Euromast en de wereldberoemde ‘kubuswoningen’ waar we ook even de bus verlaten en een bezoek brengen aan een splinternieuwe, ultramoderne, gezellige overdekte markthal.

Na dit bezoek rijden we door de haven van Rotterdam (de grootste ter wereld) naar Oostvoorne voor onze koffietafel met uiteraard een “Hollandse kroket” !

In de namiddag rijden we naar Maasvlakte 2. Dit is een nieuw in zee aangelegd gebied ter grootte van 2.000 hectare. Het gebied, dat wij met de bus doorkruisen, was zo’n 10 jaar geleden nog…zee !

De route gaat als het ware door de zee, over de pas aangelegde dijk, ... zeer indrukwekkend ! Hier bezoeken we het informatiecentrum Futureland waar we aan de hand van maquettes en films nog beter kunnen begrijpen wat een ongelooflijk werk dit geweest is.

Onze terugweg gaat deels door de Nederlandse Delta. Langs de Haringvlietsluizen, door Goeree Overflakkee naar de Grevelingendam, waar we een halte houden voor een drankje, ... en vooral om van een mooi zicht op de Oosterschelde te genieten. Via Tholen en de Oesterdam gaat het naar Hoogerheide waar we ons laten verwennen met een uitstekend warm avonddiner.

Daarna rijden we terug richting Geel.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
50.00

Leden betalen 50 euro, niet-leden betalen 60 euro

Inschrijven

https://forms.gle/xWQzTa9DwfFYdLEm6 of via gezinsbondgeel@hotmail.com

Inschrijving is pas defintief na betaling van het correcte bedrag op reknr. BE64 7333 0973 2952 met vemelding van ledenreis 2020.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten